Vejen til sucess går gennem Idrætsklasser

Thisted Svømmeklub, Østre Skole, EUC Nordvest har indgået et samarbejde, hvor svømmetræning og uddannelse får de bedste muligheder. 

Østre Skole kombinerer folkeskole fra 7. til 9. klassetrin med din sport (svømning, fodbold og håndbold). Der forventes opstart af en decideret eliteklasse i skoleåret 2015-2016.
Der er udgivet en folder om Eliteidrætsklasserne. Du kan se den her
EUC Nordvest Idrætslinjen kombinerer en erhversfaglig og gymnasial uddannelse. Der kan for elever udefra søges om beboelse på skolehjemmet.

Thisted Gynmasium er ikke en del af dette samarbejde, men kan istedet tilbyde en Team Danmark ordning. Det vil kort fortalt betyde at en 3 årig gymnasial uddannelse kan fordeles og i stedet taget over 4 år. For at komme under en Team Danmark ordning skal man have niveau af mindst kravtid til et junior elller senior DM.

Uanset hvilken uddannelse du vælger er (alders relateret) vil du blive tilbudt 2 x morgentræning hver tirsdag og torsdag kl. 07:30-09:30. Træningen vil blive delvist differentieret i forhold til alder og niveau.

Optagelseskrav for at blive integreret i denne træning er, at du har træningsbaggrund og kan gennemføre svømmetræning på et højt niveau, og kan gennemføre mindst 5000 meter på 2 timer. Du skal kunne svømme alle fire stilarter.

Lokale svømmere skal have mindst 2. holds niveau - Aspirant 1 (K3). Lokale svømmere skal bruge idrætsklasser som yderligere træning - ikke et fravalg af faste træninger i klubregi. Målet skal være at man ønsker at blive en rigtig god svømmer.

To ugentlige morgentræninger kombineret med seks svømmetræninger samt daglig fitness og styrketræning i Thisted Svømmeklub giver de bedste muligheder for sportslig udvikling.

Træningen på idrætslinien er individuelt tilrettelagt - der arbejdes også med andre træningsformer, samt at videoanalyse og laktat-test vil blive implementeret i undervisningen.

Svømmetræningerne varetages af Thisted Svømmeklubs cheftræner Søren Rasmussen.

Thisted Svømmeklub vandt i 1994 titlen som Danmarks bedste klub.

Hent sportscollege-brochuren her. Læs mere om tilbuddet på www.eucnordvest.dk.