DM Årgang i Gladsaxe

D2FD7EAB-6D33-4840-A163-6F6075DEDCF0.jpeg
07-02-2020

DÅM i Gladsaxe
Sidste weekend deltog Katrine Bager, Karen Sørensen, Therese Baird, Christian Stilling, William Hansen og Kristian Kjær til DÅM. Deltagerne kom denne gang ikke hjem med medaljer i bagagen. Det tynger imidlertid ikke cheftræner Mads Bjørn Madsen.

- Svømmerne gjorde, som de skulle, og det var at forbedre sig, forklarer han og hæfter sig ved, at årgangssvømning meget handler om, at svømmerne er i puberteten, og nogle udvikler sig fysisk hurtigere end andre.
Ifølge Mads Bjørn Hansen er årgangssvømmerne i dag meget hurtigere, end det var tilfældet for 15-20 år siden.
- Der er stor forskel på, hvor meget de træner i de forskellige klubber, og vi ser ofte, at svømmere i klubber, hvor de træner mange kilometer og henter mange medaljer, ofte ikke slår igennem som junior- og seniorsvømmer, siger cheftræneren og bemærker, at Thisted Svømmeklub har tradition for, at klubbens svømmere kravler op i placeringerne som junior og senior.
De bedste placeringer stod Kristian Kjær og William Hansen for. Kristian Kjær placerede sig som ventet blandt de 10 bedste i 200 rygcrawl som nummer otte. På den halve distance blev det til en 11.-plads og i 400 meter individuel medley en 12.-plads og alle løb i personlige rekorder.
William Hansen overraskede med en stor forbedring i 200 meter butterfly og en placering som nummer syv. Desuden hentede han sig en ottendeplads i 100 meter butterfly. Ligesom William Hansen har også Therese Baird endnu et år som årgangssvømmer, og hun placerede sig blandt de 20 bedste i 100, 200 og 400 fri.
Svømmeklubbens øvrige tre deltagere Christian Stilling, Katrine Bager, Karen Sørensen opnåede alle sekundære placeringer.