Om Svømmeskolen

Undervisningen i svømmeskolen følger en undervisningsplan, hvor der er en målsætning for hvert hold. Undervisningen er baseret på færdigheder. Det betyder at børnene lærer mange forskellige måder at omgås vand på. Der er fire grundfærdigheder, som er med i lektionerne, men er forskellige fra gang til gang. Der er en ”rød tråd” i undervisningen, hvor udviklingen er i fokus. På let-øvede  og øvede lærer børnene undervejs logså svømmestilene, men også alt andet som kan foregå mellem vippen og bunden af bassinet. Eksempelvis lege, udspring, spil og dykning.

De fire grundfærdigheder er:

Elementskifte: 
Alt fra det at bare komme ned i vandet og slippe bunden, til at springe fra vippen. Selvredning fra vand til land, båd og andet flydende formål. Altså en livsnødvendighed i et vandrigt land.                                        

Vejrtrækning: 
Kontrolleret vejrtrækning ved vandoverfladen. Tryghed ved dyk under vandet og brug af sanser ved svømning. Alt sammen en forudsætning for kontrolleret og effektiv svømning.

Balance: 
Alt fra flydning til fuld kontrol af balancen i vandet. En forudsætning for god, afslappet og effektiv svømmeteknik.

Bevægelse: 
De forskellige svømmestile, men også dykning, livredning, boldspil og lege i vandet. I bevægelsesfærdigheder går alt op i en højere enhed.

Til at undervise børnene og til at hjælpe med alt det praktiske og organisatoriske omkring medlemmerne er der trænere og hjælpere tilknyttet hvert hold.

Undervisningen finder sted i svømmehallen i Thyhallen på Lerpytter i Thisted.