Sikkerivandet

HVORNÅR KAN MAN SVØMME?

”Mine børn skal gå til svømning til de kan klare sig selv i vandet”
"Du skal bare lære at svømme. Så snart du kan det kan du stoppe igen”
Ganske ofte hører vi disse udsagn fra forældre i svømmeskolen.
I Thisted Svømmeklub er vi enige i disse udsagn og vi mener naturligvis at alle bør lære at svømme. Vi bor et sted i landet, hvor vi er tæt ved hav, fjord og søer og der er meget fokus på al slags vandsport heroppe fra roning, sejlsport til surfing, vandski og paddlesurfing. Disse aktiviteter er sunde, er udfordrende og giver gode naturoplevelser og nogle foreninger har endda krav til at man kan svømme en distance for at man kan deltage i klubbens aktiviteter.
Ligeledes er det mere afslappende når vi tager på ferie at vi forældre kan være trygge ved at vores børn kan klare sig både i pools og i havet.
Men hvornår er det så, at man egentlig kan svømme og hvor langt og hvor godt skal man kunne svømme før det er godt nok?
Det er vigtigt at have for øje, at et indendørs svømmebassin er meget anderledes og lettere at håndtere end bare en udendørs pool for ikke at tale om søer eller fjorden. Der er vind, der giver bølger. Selv små bølger på få cm kan være en udfordring at overkomme for en utrænet svømmer. Der kan også være længere til fast grund under fødderne end de max 12m som et svømmebassin giver mulighed for.
På grund af disse faktorer kan en svømmer, der umiddelbart ser ud til at kunne klare sig fint i et svømmebassin sagtens komme i problemer når forholdene ændrer sig.
I Thisted Svømmeklub har vi derfor følgende anbefaling
”Thisted Svømmeklub anbefaler at dit barn bør følge 1 sæson på niveauet ”Øvede” for at opnå et niveau der er godt nok til at man kan sige at man kan svømme.
På niveauet ”Øvede” indlæres de svømmestile sikkert, der gør barnet i stand til at redde sig selv og have styrke og teknik nok til at kunne svømme en længere distance i streg i et ikke-ideelt miljø. Et år på Øvede giver også mulighed for barnet at afprøve om svømning som sport kunne være det, der er det helt rigtige.
Vi anbefaler også at barnet også herefter vedligeholder sine svømmeevner med jævnlige besøg i svømmehallen eller ved at deltage på et af de hold, klubben tilbyder, hvor vi bare svømmer for sjov.

TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER