Thisted Svømmeklub er en af Elitesatssportsgrenene i Thisted Kommune. 

Vejen til succes går gennem Idrætsklasser

Thisted Svømmeklub, Østre Skole, EUC Nordvest og Skyum efterskole har indgået et samarbejde, hvor svømmetræning og uddannelse får de bedste muligheder. 

Hvis du er professionel eller international svømmer, kan du desuden blive en del af Træningscenter Thy

Østre Skole kombinerer folkeskole fra 7. til 9. klassetrin med din sport (svømning, fodbold og håndbold).
Der er udgivet en folder om Sportstalentklasserne. Du kan se den HER

EUC Nordvest Idrætslinjen kombinerer en erhvervsfaglig og gymnasial uddannelse. Der kan for elever udefra søges om beboelse på skolehjemmet.

Thisted Gymnasium er ikke en del af dette samarbejde, men kan i stedet tilbyde en Team Danmark ordning. Det vil kort fortalt betyde at en 3 årig gymnasial uddannelse kan fordeles og i stedet taget over 4 år. For at komme under en Team Danmark ordning skal man have niveau af mindst 2 stk. top 15 placeringer på årgangsrangliste i 2 forskellige stilarter.

Hvis du vælger 1 år på efterskole på Skyum efterskole, træner du med klubbens elitehold, som er 1. holdet. Antal træninger og niveau aftales med efterskolen og cheftræneren. 

Uanset hvilken uddannelse du vælger er (aldersrelateret) vil du blive tilbudt 2 x morgentræning hver tirsdag og torsdag kl. 07:30-09:30. Træningen vil blive delvist differentieret i forhold til alder og niveau.

Optagelseskrav for at blive integreret i denne træning er, at du har træningsbaggrund og kan gennemføre svømmetræning på et højt niveau, og kan gennemføre mindst 5000 meter på 2 timer. Du skal kunne svømme alle fire stilarter.

Lokale svømmere skal have mindst 2. holds niveau. Lokale svømmere skal bruge idrætsklasser som yderligere træning - ikke et fravalg af faste træninger i klubregi. Målet skal være at man ønsker at blive en rigtig god svømmer.

To ugentlige morgentræninger kombineret med seks svømmetræninger samt daglig fitness og styrketræning i Thisted Svømmeklub giver de bedste muligheder for sportslig udvikling.

Træningen på idrætslinjen er individuelt tilrettelagt. Der arbejdes også med andre træningsformer, samt at videoanalyse og laktat-test vil blive implementeret i undervisningen.

Træningscenter Thy er et samarbejde mellem lokale sponsorer, professionelle svømmere og internationale svømmere. 

Svømmetræningerne varetages af Thisted Svømmeklubs cheftræner Mads Bjørn Hansen.

Hent sportscollege-brochuren her. Læs mere om tilbuddet på www.eucnordvest.dk.

Se mere om Thisted Kommunes Eliteidrætspolitik her

TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER